De serie heeft mijn interesse echt opgewekt zoals zoiets dat zelden doet. Toegegeven, het is en blijft een Hasselts iets, maar het is een zeer straffe 10-delige reeks die mij bijna elke zondag thuis hield (of erna op de Digicorder zien). Toen de (te dure) soundtrack uitkwam heb ik deze ook gehaald, net zoals de DVD release. Maar die eerste stak mij een beetje tegen. 31 minuten en 23 seconden muziek, met 3 songs die wel period waren, maar niet echt mijn zin. Jammer! Want de 23 minuten die er wel op stonden waren absoluut Top.

Wim De Wilde heeft zijn werk goed gedaan, en toen ik daarna posters zag van een concert met de muziek wist ik dat ik er moest zijn. En zo heb ik vandaag als fotograaf van dienst het absoluut geweldige concert mogen meemaken.

De sfeer in de zaal zat echt goed, waar tussen nummers door al vlug een groot applaus losbarstte. Onder goedkeurend oog van componist Wim De Wilde en co-regisseur Frank Van Passel werden we getrakteerd op een anderhalf uur spectakel. Het kleine orkest, onder leiding van Stefaan Meylaers, bracht ons een reeks stukken uit de serie, en kreeg af en toe hulp van de CD voor tracks zoals de Spiegeltent Wals en Kadans. Op de achtergrond werd video geprojecteerd, die vakkundig door Jo Nicolaï in elkaar gemonteerd werd.

Maar alles begon met een van Stefaan’s eigen composities: “Lotus” (beluister het hier op YouTube). Met Ilse Erens en Mark Meermans werden we op een modern-klassieke compositie verwend, die meteen het cultureel niveau op een hoge toon zette.

Op gitaar kregen we niemand minder dan Bert Candries (die we kennen van onderandere Soulsister, The Radio’s, Raymond Van Het Groenewoud, Clouseau en veeeele anderen), die zich het bekende thema met enkel zijn gitaar bracht. Wat meteen het eerste applaus van de avond was.


Maar ook een solo van onderandere Stijn Ubaghs, en teksten voorgelezen door Marieke Dilles (die nog net in haar ultra klein kleedje paste). (En zo heb ik ook haar eindelijk gefotografeerd).

Op het einde van de avond bracht Kris de Bruyne nog zijn song “Tijd Om Te Gaan Slapen”, en nog enkelen van zijn andere nummers.

Wat deze avond jammer genoeg met zich meebracht, is het uiteindelijke einde van het Smaak van De Keyser jaar. De smaakkamer gaat volgende zondag op de Jeneverfeesten finaal zijn deuren sluiten. En dat is ergens wel jammer.

De organisatie van de avond lag in handen van Lions Club Van Vedeke, dat zorgde dat de opbrengst van deze avond ,7500 euro, naar een goed doel ging. Het bekende Elkon Intesa.

Alle foto’s zijn te vinden op Flickr.